måndag 12 november 2007

En hycklande svensk bloggvärld

Hur kommer det sig att alla bloggare tycker det är okej att hänga ut Tito Beltran som är misstänkt för sexualbrott, men att hänga ut de som sparkade ihjäl Riccardo Campogiani det går inte, då blir det anstormning och folket säger "men killarna är ju bara 16 år". Vilket Jävla hyckleri!! Att sparka ihjäl någon till döds, som om huvudet vore någon jävla fotboll, det verka helt okej…? Detta är sjukt!

Hur avskyvärt pedofili och sexualbrott än är så kan inte detta jämföras med att ta livet av någon. Jag hoppas verkligen inte att denna iver till att hänga ut Tito och avsaknad av motsvarande reaktioner mot detta (som uppkom när jag hängde ut de skyldiga killarna) beror på att Tito inte är genuint svensk. Det vore i så fall hemskt om vi särbehandlar människor beroende på deras hudfärg och ursprung. Och som ni ser nedan så hänger även jag ut Tito men även Riccardos mördare! Det är viktigt att vara konsekvent och inte särbehandla människor beroende på deras etnicitet.

Dvs: Sebastian Bonnier, Felix Vesterlin, Charlie Newman och Samuel Fowler.
Kungsholmsmordet! http://begrundande.blogspot.com/2007/10/kungsholmsmordet.html

Reflektera även över vad gäller vårt samhälls- och föräldraransvar som är orsaken till att det ser ut som det gör.
http://begrundande.blogspot.com/2007/10/sverige-har-vaknat.html

6 kommentarer:

Nyutbildad grundskollärare! sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Nyutbildad grundskollärare! sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Nyutbildad grundskollärare! sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Nyutbildad grundskollärare! sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Nyutbildad grundskollärare! sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Nyutbildad grundskollärare! sa...

Tito Beltran är född 1965 dvs så är han 43 år gammal.

Killarna är/var bara 16. Detta är ungdomar och de kanske inte har något vett i skallen, men vilka förebilder har ungdomarna då?

Själv känner jag även sorg för dessa ungdomar som begått ett brott. Hela händelsen den kvällen Riccardo blev ihjälsparkad på Kungsholmen är tragisk. Men ungdomar som har droger och alkohol i kroppen tänker överhuvudtaget inte förrän det är försent tyvärr. Med droger i kroppen så finns det ingen människa som agerar normalt eller vet vad som är rätt och fel.

Frågan jag ställer mig är hur barn och ungdomar i 16 års åldern får tag på dessa droger och vem som säljer droger till barn och ungdomar. Vad är det för svin? Det är svinen som säljer droger till barn och ungdomar som skall buras in. Det är den typen av brottslighet vi måste börja ta på allvar.

Ungdomar tänker inte som vuxna, de är inte vuxna. De behöver trygghet, kärlek och någon som bryr sig. Föräldrar måste ta ansvar för sina barn.

Socialtjänsten måste börja ta anmälningar på allvar och skolan måste sätta hårdare regler. Föräldrar som inte kan ta hand om sina barn skall inte få vara vårdnadshavare åt barnen. Alla barn och ungdomar förtjänar en trygg uppväxt och de barn som far illa i hemmet är det upp till samhället att ta hand om och de socialtjänstemän som inte tar anmälningar på allvar skall inte få behålla sitt jobb utan få sparken.

Även Paulo Roberto har varit en slagskämpe på gatan, nu har han familj och är en helt annan person. Han hade tur och fick hjälp. Alla förtjänar hjälp, framförallt barn och ungdomar.

Jag bryr mig även om de svaga i samhället!Om vi alla börjar göra det i tid så kan vi förhindra att något så tragiskt som att en ung fin kille skall bli ihjälsparkad utav drogpåverkade killar i 16års åldern som varken socialtjänst, skola eller föräldrar tagit hand om i tid.

Det är tragiskt!