onsdag 17 oktober 2007

Manipulerad toplista på BLOGGSÖK.SE

En timme innan bloggportalen stängdes för systemkörning idag så toppades lista på mest sökta och skrivna termer av mordet på Riccardo och namnen på de misstänkta. Dessa hade en procentuell ökning på flera tusen procent, vilket kan tyckas smått fantastiskt. Efter stoppet och efter att portalen åter satts igång då fanns de inte ens med på top 50 av de mest sökta och skrivna orden. Säg är inte detta otroligt och smått osannolikt. Detta korrelerar väl med Aftonbladets censurering av bloggar vars artiklar namnger och skildrar de misstänkta med dess riktiga namn, vilket i sig inte är en svåråtkomlig information. Endast ett samtal till Stockholms Tingsrätt så kan vem som helst per telefon erhålla dessa uppgifter. Det intressanta är däremot hur Aftonbladet försöker styra information och ämnesflödet samt vad som skrivs genom att manipulera och fullständigt ta bort dessa från bloggportalens lista. Aftonbladet… Detta är en stor skandal! Okej att Aftonbladet censurerar sina egna bloggar, vilket jag dock starkt motsäger mig mot, men att Aftonbladet till och med censurerar och manipulerar topplistan som även skall indexera bloggar som inte är kopplade till Aftonbladets community, det är verkligen åt helv-te! Låt sanningen få styra och bli agendasättande utan interventioner från makthavare och särintressen.

3 kommentarer:

OOOOOOOO sa...

Ja nog låter det konstigt alltid. Du kanske skulle skicka det till en tidning som inte ingår i Bonniers svär och be dem granska det hela? De brukar vara snabba med att få "sätta dit" motståndare!
Eller till uppdrag granskning kanske om du har sparat all fakta.
Kram och ta det lugnt.
Syster Yster

begrunda sa...

Ja det verkar tyvärr inte bättre än att de går in och ändrar listorna när de upppdaterar dem. Men nu verkar det som att dessa sökord kyper allt högre upp igen på listan. I slutet så vinner den stora massa ...förhoppningsvis!:)
dito Syster Yster.

Agge sa...

Knäppt och de tror att vi inte märker det vá?