fredag 12 oktober 2007

Åtal väcks den 23 oktober

Enligt besked från Stockholms Tingsrätt avser åklagare att väcka åtal den 23 oktober mot Felix Michel Vesterlin, John Charlie Newman och Samuel Fowler för dödsmisshandeln mot Riccardo Campogiani på Kungsholmen natten till lördagen den 6 oktober. Riccardo avled den 7 oktober på S:t Görans sjukhus vid 17-tiden pga svåra skallskador.

2 kommentarer:

Anonym sa...

jag har hört den där misstänka personerna har hängt ut andra på nätet. om det isåna fall stämmer så tycker jag själv att dem får faktiskt skylla sig själva . att tidningar skriver "nu hängs misstänkta på nätet" va faan vet medierna vad den här killarna har gjort mot andra personer?
Tack för att du skriver om dem :D!

Nyutbildad grundskollärare! sa...

Det jag tänker på är att två år senare efter Marcus Gabrielsens dödsmisshandel på Kungsgatan i Stockholm (läs om händelsen enligt nedan) så händer en liknande tragisk historia igen, men denna gång är ungdomarna ännu yngre och känner varandra sedan tidigare.

Hur lär vi ungdomar att ingripa mot varandra och stoppa våldet?

Varför ingrep inte vuxna som bodde i husen runtomkring på Kungsholms kyrkoplan?

Alla var väll inte bortresta den kvällen/natten då ungdomarna slogs och Riccardo miste livet pga alla slag han fick ta emot. Det handlar om ett hundratal grannar.
Varför ingrep ingen vuxen?

Vad skulle ni göra om ni såg ett slagsmål mellan ungdomar, eller om ni såg någon ligga på gatan och få ta emot slag av ett gäng ungdomar. Vad gör man? Hur gör man?

Och vad tycker alla på denna blogg om alla fotbollshulliganer som slåss och sparkar varandra sönder och samman. Är inte även detta något man bör reagera mot? Hur lär vi oss att våga stoppa våldet och ingripa när vi ser det?

Det är min fråga och mina funderingar...